Taller participatiu del PAESC de la unitat de paisatge Empordanet

Taller participatiu del PAESC de la unitat de paisatge Empordanet

Aquest taller serà el 18 de gener de 2022

El Pacte de les Alcaldies és una iniciativa europea en què els municipis assumeixen el compromís voluntari de millorar l’eficiència energètica, utilitzar energies renovables i adaptar el seu territori al canvi climàtic. L’adopció d’aquest compromís comporta la redacció dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) mitjançant els quals es planifiquen les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a realitzar en els pròxims anys en el municipi.

El PAESC és un document de planificació energètica i climàtica que té per finalitat assolir l’objectiu europeu d’una reducció del 55% d’emissions de CO2 per l’any 2030. En aquest marc, el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona impulsa el procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de 221 municipis gironins. Mitjançant criteris ambientals, aquests municipis s’han agrupat en 20 Unitats del Paisatge (UP) per tal de proposar accions a nivell supramunicipal.

Des de la Diputació de Girona s’ha creat un portal web específic per tal que la ciutadania i actors claus puguin proposar accions a nivell municipal i supramunicipal després dels tallers (https://paesc-decidim.ddgi.cat/).

La data del taller participatiu de la Unitat de paisatge del municipi de Bellcaire d’Empordà serà el dia 18 de gener de 18:00 a 20:00. Per tal de participar-hi, els interessats s’hauran d’inscriure prèviament a l’enllaç següent

L’objectiu del taller participatiu és debatre el model energètic que es vol impulsar al territori. A partir de l’exposició dels aspectes més destacables de la diagnosi del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), es treballarà amb la ciutadania i entitats sobre quines propostes es poden dur a terme a nivell supramunicipal de mitigació i adaptació al canvi climàtic. El taller està adreçat a qualsevol persona, entitat, associació o agent del territori que tingui interès en el Medi Ambient.

Procés Participatiu PAESC – UP Empordanet

En el següent document es presenta el procés de participació de l’empresa coordinadora: